Director

Ramón Ramírez i Beneyto.

És Doctor en Musicologia i Màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València. Va realitzar els seus estudis en els Conservatoris Superiors de Música de València i Alacant i sota la tutela dels mestres Eduardo Cifre, José Ferríz i Manuel Galduf va obtenir els títols Superiors de Professor de Solfeig, Teoria i Transposició, Percussió, Cant Líric, Clarinet i Direcció de Cors. És Diplomat en Pedagogia Musical Kodaly per la Universitat Dunakanyar de Eztergom (Hongria). Va estudiar Cant Gregorià a l’Abadia benedictina de Santo Domingo de Silos (Burgos) i interpretació de la música antiga amb Esperion XX a la Seu d’Urgell.

Com a director ha estat al capdavant de diversos cors i orquestres vocacionals de la Comunitat Valenciana i va ser director fundador del grup professional de solistes Pro Musica instrumentali ensemble -amb el qual va dirigir més de noranta concerts per tota Espanya; Director titular de “La Primitiva Setabense “de Xàtiva i de la Banda i Orquestra de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament “Banda Primitiva de Llíria”.

Té enregistrats diversos Cds amb les companyies World Wind Music, Gadinet i Dial Discos entre d’altres. Ha gravat també per a RNE, RTVE, C9 Ràdio, Ràdio Nederland, RAI, Ràdio Televisió francesa, etc.

A hores d’ara és Catedràtic de Direcció d’Orquestra al Conservatori Superior de Música de València, on ha estat al capdavant musicalment durant dotze anys del “Taller d’Òpera” de l’esmentat centre, dirigint diferents títols de música escènica com: Le Nozze di Figaro, Don Giovanni, Così fan tutte, La flauta màgica, L’Elixir d’amore, La Fille du regiment, Hänsel und Gretel, Rinaldo, Orfeo, Alcina, Bohemios, Luisa Fernanda, etc. Ha estat professor d’Orquestra i Cor al Conservatori Superior de Castelló i de Direcció al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. És professor a la Universitat Catòlica de València “San Vicente Mártir”. Des 2015 és director titular de la banda de l’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera.